nieuws

Uitnodiging ‘Gluren bij de Buren’

De bouw heeft het, die bijzondere factor welke ons vak zo interessant maakt! Bouwbedrijven Jongen biedt u als omwonende, voorbijganger en geïnteresseerde de mogelijkheid om bij het project Fellenoord 15 te ‘Gluren bij de Buren’.

 

Tijdens deze middag krijgt u van onze bouwexperts een rondleiding. Zo krijgt u een inkijkje in de wereld van de bouw en hoe het specifiek op de bouwplaats van Fellenoord 15 er aan toe gaat. We vertellen u allerlei interessante projectweetjes en geven u inzicht in hoe we het voormalige Rabobank kantoor – in opdracht van OVG Real Estate – weten te transformeren naar een prachtig duurzaam vernieuwd kantoorpand.

 

Midden in het centrum van Eindhoven zijn wij ons bewust van de impact van het bouwproject op de omgeving. Wij zijn graag een goede buur en hebben zorg en aandacht voor de omgeving. Het bouwproject is onze trots en dat delen wij graag. Komt u ook?

 

U bent van harte welkom op donderdag 22 november van 16.00 – 17.00 uur. Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt door een mail te sturen naar Judith van Grotel (jvangrotel@bouwbedrijvenjongen.nl)onder vermelding van: Gluren bij de Buren. Graag tot dan!  

Studentenvereniging KOers bezoekt bouwplaats Fellenoord

Eind September bezocht het bestuur van studentenvereniging KOers de bouwplaats van Fellenoord 15. KOers is dé studievereniging voor Constructief Ontwerpers aan de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e). De heren en dame maakten een prachtige fotoreportage van het constructieve skelet van Fellenoord. Bouwbedrijven Jongen stimuleert de samenwerking met de omgeving van haar projecten. Zo ook met de universiteit. “Studenten zijn de toekomst, daarom zoeken we die verbinding op en versterken zo de samenwerking”.

Fellenoord viert ‘kaalste’ punt!

Op 6 september jongstleden is samen met alle betrokkenen en omwonenden het ‘kaalste punt’ van het grandioze project Fellenoord 15 gevierd. Een project waarin het voormalige Rabobank kantoor wordt getransformeerd naar een prachtig nieuw en ‘groen’ kantoorpand.

De sloper is tot op heden actief geweest om het pand te strippen en deels te slopen. Nu is Bouwbedrijven Jongen aan zet om het pand verder te transformeren. Onder toeziend oog van de aanwezigen werd daarom door directeur Jack Corten van Bouwbedrijven Jongen en Jeroen Post van OVG Real Estate op een symbolische manier de eerste kolomconstructie in het atrium geplaatst.

Na dit symbolische moment vond er een rondleiding in het kale pand plaats. Op de 5everdieping kon men goed zien hoe de nieuwe borstweringen werden aangebracht. Leuk feitje: voor deze borstweringen worden maar liefst 4200 betonmix zakken en 8000 meter aan betonstaal gebruikt!

Bouwbedrijven Jongen gaat zorg dragen voor een vlot en veilig bouwproces. Met veel plezier gaan wij van start in dit toonaangevende project voor Eindhoven en streven we naar de oplevering eind november 2019.

© Hans Wilschut

Bewonersavond 6 September 2018

Geachte omwonende,

Graag nodigen wij u uit voor de aankomende bewonersbijeenkomst, waarin wij u informeren over de stand van zaken van het voormalige Rabobank pand aan de Fellenoord 15.

 

Datum: 6 september 2018 van 19.00 – 20.30 uur (bouw open 18.45u)
Locatie: bouwplaats, ingang op hoek Fellenoord / J.F. Kennedylaan

 

Wanneer u voornemens bent om 6 september aanwezig te zijn, vragen wij u zich aan te melden op e-mailadres: communicatie@ovg.nl.

 

Lucht tussen de gebouwen op Fellenoord

Graag informeren wij u bij deze over de stand van zaken van het voormalige Rabobank pand aan de Fellenoord 15.

Enkele weken geleden zijn we gestart met de sloop van een deel van het gebouw aan de zijde van de nieuwbouw om ‘lucht’ te creëren tussen de gebouwen in. Slopen zonder hinder is een utopie, maar wij hebben veel aandacht gegeven aan hinderbeperking voor zowel onze directe buren als voor de omwonenden. De ‘grote sloopwerken’ lopen op hun eind en het terrein wordt langzamerhand weer vrijgemaakt van sloopafval.

Vanwege de veiligheid en om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, is gekozen voor verschillende sloopmethoden, namelijk het in stukken zagen en afhijsen óf het knippen van betonnen constructies. Per te slopen deel is de beste bijpassende sloopmethode toegepast. De bovenste verdiepingen van de noordelijke vleugel worden in grote stukken gezaagd die met een kraan worden verwijderd. De onderste verdiepingen op noord worden in stukken geknipt, net zoals de zuidelijke vleugel.