nieuws

Eindhoven ziet weer hoe laat het is!

Ruim anderhalf jaar waren de Eindhovenaren onthand zonder dé digitale klok op het kantoorgebouw tegenover het station. Een belangrijk onderdeel van de metamorfose van het oude Rabobank kantoor was de digitale klok annex thermometer. Die moest namelijk terug komen. Een moderne versie werd verwerkt in de gevel van het ontwerp. Met trots melden wij dat begin oktober een moderne display werkzaam is op de gevel van de Fellenoord 15. Vanaf nu weet Eindhoven weer hoe warm óf koud het is en kun je weer gemakkelijk op tijd te komen.

Lees ook het artikel van In De Buurt.

Atrium

De metamorfose van Fellenoord 15 is aan de buitenzijde al goed zichtbaar. Aan de binnenzijde worden er ook grote vorderingen gemaakt.

Te midden van de bestaande bouwdelen wordt er een groot atrium gecreëerd. Dit atrium wordt het centrale hart van het nieuwe kantoor. Om dit atrium te creëren is zorgvuldige engineering nodig geweest. De betrokken partijen, Bouwbedrijven Jongen, Brakel Atmos, Blitta, Metadecor, De Bosman Bedrijven, Pieters Bouwtechniek, Tullemans en Deerns, hebben alles tot in detail besproken. Van constructiesterkte tot aan doorbuigingen en de invloed van de kap op het binnenklimaat, alles is uitgedacht.

In april zijn de werkzaamheden van de nieuwe staalconstructies voor de vloer gestart. 131 kanaalplaatvloeren zijn op de staalconstructie geplaatst. De kanaalplaten zijn voorzien van wapening en 95 kuub beton. Om zo een grote hoeveelheid beton te storten, is er een team van 10 man benodigd.

Vervolgens is in juni de staalconstructie van de atriumkap boven de nieuwe vloer gemonteerd. Gedurende een week lang heeft de firma Tullemans met een kraan alle stalen kolommen en liggers op de juiste plek gezet. Met een hoogte van ruim 8 meter voelt het atrium groots aan.

Direct na het plaatsen van de stalen kolommen is Brakel Atmos gestart aan het glazen dak dat maar liefst 1.140 m2groot is. 108 glazen panelen à 300 kilo per stuk zijn in een snel tempo vakkundig aangebracht. Door het gebruik van de glazen panelen is de natuurlijke lichtinval bijzonder. Na plaatsing van het glazen dak is de afwerking van de binnenzijde gestart. Zo zijn de slangen van de vloerverwarming reeds aangebracht. De natuurstenen vloer zal binnenkort worden geleverd en geplaatst.

Samenwerking en een nauwkeurige planning zijn de belangrijkste kwaliteiten tijdens dit soort processen. Alle betrokken partijen zijn erg trots op het resultaat, dat alleen nog maar mooier wordt de komende periode!

Nieuwsgierig geworden en wil je het atrium bewonderen? Kom op donderdag 29 augustus naar ‘Gluren bij de Buren’. Je bent van harte welkom van 16.00 – 17.00 uur. Graag aanmelden via jvangrotel@bouwbedrijvenjongen.nl.

 

Foto’s: Hans Wilschut

 

 

Jong en oud beleeft de Dag van de Bouw.

Fellenoord is een uniek project in Eindhoven en Bouwbedrijven Jongen maakt het! Tijdens de dag van de bouw op zaterdag 15 juni mochten we zo’n 200 enthousiaste bezoekers ontvangen op de bouwplaats van de Fellenoord. Verschillende bouwpartners en adviseurs waren aanwezig om de bezoekers te informeren en projectweetjes te delen over het duurzame en innovatieve gebouw.

 

 

Bezoekers werden ontvangen met een goed gevulde ‘goodiebag’ en alle jongeren werden voorzien van een speel bouwhelmpje. Er waren machines te bewonderen en bezoekers konden zelf mee de hoogte in. De jongste kinderen vermaakten zich in het grote atrium met enkele (bouw) activiteiten. Door de virtual reality bril werden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om de volledige transformatie van het oude Rabobank kantoor tot eindresultaat te bewonderen. Innovatiestaat hoog in het vaandel in de bouwbranche en deze techniek is een prachtige ervaring voor jong en oud. Tijdens rondleidingen op de 6everdieping genoten bezoekers van het prachtige uitzicht over de stad Eindhoven. Kortom een geslaagde Dag van de Bouw.

 

Bouwbedrijven Jongen bedankt de bouwpartners van Metadecor, Blitta, Bosman Bedrijven en Pieters Bouwtechniek voor hun aanwezigheid.

 

 

Fellenoord is onze trots en dat delen wij graag.

Dag van de bouw

Tijdens de dag van de bouw op zaterdag 15 juni tussen 10.00 – 14.00 uurmaakt Bouwbedrijven Jongen graag van de gelegenheid gebruik om de bouwplaats te openen voor het publiek. De bouw maakt hét en wij delen graag hoe dynamisch de bouwsector is. Laat u verrassen door de wereld die schuil gaat achter de bouwhekken en ervaar het vakmanschap van dichtbij.

Het is een mooi moment om de bouwplaats aan de Fellenoord 15 te bezoeken omdat er veel te zien van de transformatie van het oude Rabobank kantoor. Verschillende bouwpartners en adviseurs zijn die dag aanwezig om u te informeren. Voor kinderen zijn er enkele (bouw) activiteiten en machines te bewonderen. Het wordt een interessante dag voor jong én oud. Wij heten u van harte welkom.

  • Ingang bouwplaats op de Vincent van den Heuvellaan.
  • Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
  • (gratis) parkeren op de bouwplaats.
  • Activiteiten voor kinderen.
  • Prachtig uitzicht over de binnenstad.
  • Heel veel projectweetjes.

 

 

www.dagvandebouw.nl

www.bouwbedrijvenjongen.nl

Fellenoord scoort uitzonderlijk met een 9,3 voor Bewuste Bouwers

Het project Fellenoord 15 scoort ruim boven de norm voor de audit van Bewuste Bouwers als onderdeel van het BREEAM certificaat. Het projectteam heeft veel aandacht besteed aan de 5 pijlers van Bewuste Bouwers; OMGEVING – VEILIG – VAKMENSEN – MILIEU – VERZORGD. Met 1 Best Practice en maar liefst 3 Goede Voorbeelden is de uitzonderlijke score van een 9,3 gehaald.

Midden in het centrum van Eindhoven is opdrachtgever OVG Real Estate en Bouwbedrijven Jongen zich bewust van de impact van het bouwproject op de omgeving. Wij zijn graag een goede buur en hebben zorg en aandacht voor de omgeving. Bewuste Bouwers zijn hét visitekaartje van de bouwsector. Een Bewuste Bouwer zet de gedragscode in op haar project en werkt zo op een veilige, duurzame en omgevings-bewuste wijze.

Best Practice voor de peiler VAKMENSEN

Bouwbedrijven Jongen organiseerde niet zomaar een toolbox meeting over Bewuste Bouwers maar een interactieve quiz met alle bouwplaats medewerkers. In teams verdeeld over de onderaannemers werd er via de telefoon ingelogd en zag men de actuele scores. Zo ontstond er een interactieve én competitieve toolbox die positief werd ontvangen onder de vakmannen. Als traktatie voor de deelname kregen de vakmannen gezonde verse soep voor hun bijdrage aan Bewuste Bouwers!

Goed Voorbeeld 1 voor de peiler OMGEVING

Bouwbedrijven Jongen organiseert ieder kwartaal rondleidingen op de bouwplaats onder de titel ‘Gluren bij de Buren’. Omwonende, voorbijgangers en belangstellenden kunnen zich opgeven voor de rondleiding. Voor studenten van de TU/e en Fontys wordt extra aandacht wordt besteed aan hun vakgebied.  “Wij vinden het belangrijk om omwonenden, voorbijgangers, studenten en andere belangstellenden actief te betrekken bij de voortgang van het project. Met name studenten zijn de toekomst, daarom zoeken we die verbinding op en versterken zo de samenwerking”.

 

Goed Voorbeeld 2 voor de peiler VAKMENSEN

Het thema ‘Bewuste Bouwers’ werd afgelopen december op een ludieke manier onder de aandacht gebracht door de komst van Sinterklaas en de Bewuste Bouwpiet. Overal lagen kleine cadeautjes verspreid voorzien van een gedicht met een belangrijke boodschap

Goed Voorbeeld 3 voor de peiler VAKMENSEN

Binnen Bouwbedrijven Jongen zijn ze op project Fellenoord gestart met de pilot ‘het Project Centraal’. De focus van ‘het Project Centraal’ richt zich op het structureel centraal stellen van projecten binnen het bedrijf. In een projectteam werken verschillende vakdisciplines intens samen om een goed eindproduct en resultaat neer te zetten. Aan de hand van diverse coaching sessies onder begeleiding van een professional worden medewerkers bewust gemaakt van hoe belangrijk multidisciplinaire samenwerking is, wat het effect van hun eigen gedrag is en hoe ze in teamverband sámen het doel kunnen bereiken.

Onder andere door de bovenstaande initiatieven zijn de 2 creditpunten van het BREEAM onderdeel MAN-2 behaald. Het projectteam Fellenoord is enorm trots op deze waardering voor hun inzet voor Bewuste Bouwers op het project. Uiteraard willen we blijvend verbeteren en leren we van de aanbevelingen van Bewuste Bouwers.