Het project

Metamorfose voor Eindhovens kantoor: vooruitstrevend, slim en BREEAM Excellent.

OVG Real Estate gaat het voormalige Rabobankkantoor aan de Fellenoord 15 herontwikkelen naar een nieuwe huisvesting voor het Rijksvastgoedbedrijf. OVG Real Estate heeft gekozen voor een vooruitstrevend ontwerp van UNStudio waarin een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept voor de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het gebouwontwerp heeft een BREEAM-Excellent duurzaamheidniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van de gebruikers inzichtelijk en dat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes. De keuze voor herontwikkeling is gebaseerd op de huidige centrale ligging, de behoeft aan duurzame en circulaire herontwikkeling, kostenefficiency in het toekomstig gebruik van het gebouw en de wens om het gebied zo snel mogelijk gereed te maken voor te toekomst. Nadat OVG Real Estate het gebouw heeft opgeleverd zal het Rijksvastgoedbedrijf het inbouwpakket laten aanbrengen.

Impuls voor stationsgebied
De herontwikkeling van het kantoorgebouw sluit optimaal aan op de stedelijke visie van de Gemeente Eindhoven. In goed overleg met de Gemeente Eindhoven wil OVG Real Estate de aansluiting van de bebouwing aan de Fellenoord op het stationsgebied aantrekkelijker en toegankelijker maken.


“Dit gebouw past bij de toekomstambitie van het Rijksvastgoedbedrijf. Het gaat om een duurzame herontwikkeling op een stationslocatie in een belangrijke stad, waarmee wij rijksambtenaren een prettige en gezonde werkomgeving kunnen bieden, voor nu en in de toekomst. Beide partijen streven naar innovatie en duurzaamheid en dat komt tot uiting in de realisatie van dit duurzame rijkskantoor.”

Roger Mol, Directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf.
Bekijk de publicatie

 

GLUREN BIJ DE BUREN

De bouw heeft het, die bijzondere factor welke ons vak zo interessant maakt! Bouwbedrijven Jongen biedt u als omwonende, voorbijganger en geïnteresseerde de mogelijkheid om bij het project Fellenoord 15 te ‘Gluren bij de Buren’.

Regelmatig organiseren wij middagen waarop u van onze bouwexperts een rondleiding krijgt. Zo krijgt u een inkijkje in de wereld van de bouw en hoe het specifiek op de bouwplaats van Fellenoord 15 er aan toe gaat. We vertellen u allerlei interessante projectweetjes en geven u inzicht in hoe we het voormalige Rabobank kantoor – in opdracht van OVG Real Estate – weten te transformeren naar een prachtig duurzaam vernieuwd kantoorpand.

Tijdens deze middag krijgt u van onze bouwexperts een rondleiding. Zo krijgt u een inkijkje in de wereld van de bouw en hoe het specifiek op de bouwplaats van Fellenoord 15 er aan toe gaat. We vertellen u allerlei interessante projectweetjes en geven u inzicht in hoe we het voormalige Rabobank kantoor – in opdracht van OVG Real Estate – weten te transformeren naar een prachtig duurzaam vernieuwd kantoorpand.

Midden in het centrum van Eindhoven zijn wij ons bewust van de impact van het bouwproject op de omgeving. Wij zijn graag een goede buur en hebben zorg en aandacht voor de omgeving. Het bouwproject is onze trots en dat delen wij graag. Komt u ook?

 

U bent van harte welkom op de onderstaande data;

donderdag 22 november 2018 van 16.00 – 17.00u (reeds geweest)

donderdag 28 februari 2019 van 19.00 – 20.30u

donderdag 23 mei 2019 van 16.00 – 17.00 uur

donderdag 29 augustus 2019 van 16.00 – 17.00 uur

 

Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt door een mail te sturen naar Judith van Grotel (jvangrotel@bouwbedrijvenjongen.nl) onder vermelding van: Gluren bij de Buren. Graag tot dan!